Este ziua lui Isus!


 ARTICOLE si ESEURI


Are cineva nevoie de mass-media crestina ?
adaugat la data 2005-06-16

Are cineva nevoie de mass-media crestina ?

Zilele trecute am fost intrebat daca este nevoie de mass-media crestina in Romania.
Cineva spunea ca in spatele fiecarei institutii de media exista o anumita religie. Sau ca fiecare institutie de mass-media transmite o anumita religie. Si nu e vorba despre ortodoxie sau catolicism, despre baptisti, penticostali, crestini dupa evanghelie sau altele.
Ci este vorba de ceva mult mai profund, de un fel de mesaj subliminal, sugerat intr-un mod foarte parsiv telespectatorului, ascultatorului sau cititorului.
De exemplu sexul, sau libertatea sexuala.
Aproape orice ziar deschizi, o vezi acolo. Peste 95 % dintre filme contin o secventa "fierbinte", altfel nu s-ar vinde. Multe dintre melodiile actuale se refera mai mult sau mai putin explicit la sex, chiar si daca nu luam in considerare manelele.
Conform ultimelor statistici, aproape 90 % dintre cei care acceseaza Internetul, viziteaza site-uri pornografice !
Ar fi interesant de realizat o statistica pe tema urmatoare: "Ce face un barbat sau o femeie, daca se uita la televizor la ora 11:00 seara si intuieste ca urmeaza o scena "fierbinte" ? Are puterea sa ia telecomanda si sa schimbe canalul sau sa inchida televizorul ?
Ce religie sau idee transmit toate acestea? Ca libertatea sexuala nu e nimic rau. In fiecare telenovela sau alt film de acest gen, cineva inseala pe altcineva, sotul curveste cu secretara, sau sotia se incurca cu antrenorul de nu stiu ce. Pe de alta parte, existã un fel de atractie erotica din partea privitorului fata de eroul preferat din telenovela, telespectatorul se indragosteste de eroul preferat.
Dar asta e putin, fata de alte posibilitati - intre ghilimele - ale mass-mediei. De catva timp Olanda si Republica Moldova au interzis desenele animate Pokemon la televiziune. De ce? Pentru ca si-au dat seama ca in spatele acestor desene animate Pokemon exista un mesaj satanic, diavolesc, care-i indeamna pe copii sa faca lucruri incredibile intr-o lume normala.
De fapt, un om obisnuit poate vedea intr-un an mii de scene de violenta, sex, sange, imoralitate, etc.
Unde pot duce toate acestea? Americanii se confrunta din plin cu efectele culturii si civilizatiei
ultimelor 4 decenii de la ei. Copii de liceu pun mana pe arma si-si impuscã profesorii. Sau profesori alaturi de elevi iau impreuna o priza de "iarba" - marijuana. Totul a inceput cu Beattles sau cu muzica anilor '60. Atunci a avut loc la ei revolutia sexualã. De atunci familia nu mai are valoare, biserica nu mai are valoare, ci doar principiul: If you like it, just do it. Daca-ti place, fa-o.
Si nu doar la ei situatia este catastrofala. Olandezii au legalizat eutanasia - persoanele care doresc sunt ajutate sa moara. In Germania au loc casatorii intre homosexuali sau lesbiene.
Unde duc toate acestea, sau de unde vin toate acestea?
Mass-media este a 4 putere in stat spun unii, dar de multe ori este principalul formator de opinie al unei natiuni.
Platon, de exemplu, spunea: Lasati-ma sa fac cantarile unei natiuni, si nu ma intereseaza cine face
legile.
Cineva, care urmarea constant stirile de la ora 5 de pe un anumit post de televiziune, cand a vazut catastrofa de la New York, a spus: "In sfarsit, am vãzut si eu o catastrofa ca lumea."
Va puteti imagina nebunia pe care o poate induce mass-media?
Eu cred ca este o nevoie disperata de mass-media crestina in Romania.
Visul meu este un post crestin national de televiziune, un post crestin national de radio, un ziar national crestin si o retea nationala de librarii crestine.
Eu cred ca este o nevoie disperata de - asa cum spunea poetul Ionatan Pirosca - de un curent cristic in cultura romaneasca si as adauga eu si in mass-media romaneasca.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, Radio Vocea Evangheliei este un succes, dar cred ca este prea putin inca. Cel putin la Timisoara au fost oameni care ne-au spus: "Dupa o zi de nebunie, abia astept sa merg acasa si sa ascult postul d-vs. de radio". Sau altii ale caror relatii in familie au fost vindecate, datorita ascultarii cuvantului lui Dumnezeu.
Si as incheia cu un exemplu cutremurator: Radio Vocea Evangheliei - Timisoara a produs aproape 200 de morti frumosi cu ochii vii, parafrazandu-l pe Eminescu. Este vorba despre aproape 200 de copii nascuti in ultimii ani, ai caror parinti declara ca acesti copii erau sortiti avortului, deci implicit crimei, erau destinati mortii. Dar auzind mesajele de la Radio, parintii au fost cercetati de Duhul lui Dumnezeu si au renuntat sa mearga la spital si sa transforme pantecul in sicriu.
Eu cred ca este o nevoie disperata de mass-media crestina in Romania.


Ioan Ciobota
Radio Vocea Evangheliei - Timisoara  MENIU PRINCIPAL


  RESURSE GRATUITE


  GALERIE FOTO

Vesnicie

  RECOMANDARI  RETEA SITE-URI


  PARTENERI
  STATISTICI SITE
 » total afisari: 3940597
 » vizite unice: 422104
 » vizitatori online: 1

  DIVERSE/PROMO
 
gradinita crestina Samariteanul